Mindfulness supervisie voor mindfulnesstrainers

Wat is mindfulness supervisie?

Mindfulness supervisie kan worden gezien als een verdere professionele ontwikkeling van je beroep als mindfulnesstrainers. De professional is een MBCT- of MBSR- trainer (in opleiding), die de intentie heeft zich te professionaliseren en te blijven ontwikkelen.

De mindfulness supervisie heeft steeds betrekking op jouw vak als mindfulness professional, zowel praktische thema’s kunnen worden besproken maar ook persoonlijke issues.

Zoals bijvoorbeeld:

  • hoe kan ik mijn tijd bewaken
  • wat is mijn weerstand bij de yoga-oefeningen
  • hoe doe ik praktisch de raam kijk oefening
  • wat gebeurt er in mij als iemand steeds lacherig doet, continu beweegt en veel lawaai maakt
  • hoe ga ik om met mijn eigen emoties, eigen pijn, eigen geraaktheid
  • hoe optimaliseer ik een veilige sfeer in de groep
  • wat heeft mijn eigen beoefening te maken met hoe het proces verloopt

Inhoud mindfulness supervisie?

Mindfulness supervisie betreft een breed terrein van enerzijds je eigen interne processen, beoefeningen, belichaming, genieten van dit mooie vak enz. En anderzijds praktische kennis als het MBSR of MBCT curriculum, de diepere betekenis hiervan en het kunnen begeleiden van groepsprocessen en lastige interacties. Met steeds als essentie om jezelf te bekwamen in je eigen professionalisering.

De supervisie is een veilige plek om te reflecteren, stil te staan bij de eigen ervaringen en processen. Zowel nationaal als internationaal wordt mindfulnesstrainers aanbevolen om 3 tot 5 supervisiesessies per jaar te ondergaan.

Direct mailen voor een afspraak

Mijn achtergrond

Ik ben lid van de beroepsverenigingen VMBN categorie 1 trainerschap, opgeleid VVM mindfulness supervisor. Via de Radboud Universiteit heb ik de opleiding MBSR/MBCT Mindfulness training, afgerond in 2013. Vanaf 2001 geef ik professionals in de zorg supervisie. Ik ben als psychiatrisch verpleegkundig BIG geregistreerd en CSR erkende coach.

Vanaf 2013 ben ik gestart met mijn bedrijf ‘Stay Mindful Today’ en geef jaarlijks meerder MBSR & MBCT trainingen, individuele mindfulness training/coaching, mindfulness voor het bedrijfsleven, stilte dagen & Retraites.

Praktische zaken

Neem gerust contact op; ik beantwoord graag al je vragen. Tel: +31624739034

Wat zijn de mogelijkheden


Tarieven en vergoedingen

- 1 sessie

Individueel supervisie

€ 80,-

1 persoon, 1 uur

Groepssupervisie

20% korting

maximaal 3 personen, 2 uur