Individuele aandachtstrainingvoor kinderen

Aandacht werkt!

De methode “Aandacht werkt” is ontwikkeld door Eline Snel. Naar aanleiding van deze methode heeft zij het boek Stilzitten als een kikker geschreven. Deze aandachtstraining is gebaseerd op de mindfulnesstraining voor volwassenen van Jon Kabat Zinn.

Voor wie

Deze training is geschikt voor je, als je tussen de 5-12 jaar bent met of zonder concentratieproblemen, met of zonder gebrek aan zelfvertrouwen of lichamelijke klachten. Maar ook als het je gewoon fijn lijkt om te leren ontspannen en tot rust te komen ben je van harte welkom.

Neem gerust contact op

Opzet van de individuele training voor kinderen

De training “Aandacht werkt” bestaat uit 5 sessies en wordt individueel gegeven en duurt ongeveer 45 minuten per sessie. Deze training word over het algemeen gegeven in de thuissituatie van het kind.

Neem contact met mij op voor meer informatie of aanvraag van deze training voor kids.

Wat kun je leren?

Door af en toe even stil te staan bij hoe jij je nu voelt, zal je heel veel nieuwe dingen over je lichaam en de wereld van je gedachten leren. Dit kan je helpen om anders met moeilijke situaties om te gaan, rust in je hoofd te krijgen wanneer het je even te veel wordt bij spannende dingen waarover je erg kan piekeren zoals bijvoorbeeld een spreekbeurt. Door de methode “Aandacht werkt” wil ik jou leren om hiermee om te gaan.

Thema's

Hierin gaan we je leren wat mindfulness is en hoe je het kunt toepassen in je leven. Door middel van ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen en af toe wat bewegingsoefeningen ga jij leren:
  • je aandacht te richten en te verplaatsen;
  • waarnemen zonder te oordelen of altijd te hoeven reageren;
  • om te gaan met de drukte in je hoofd of in je lichaam op de momenten dat ze er zijn;
  • het erkennen van lastige gevoelens (bijvoorbeeld angst, verdriet, schaamte, boosheid, woede of somberheid) of gedachtes zonder ze steeds te hoeven wegstoppen; Leren en weten dat deze gevoelens er mogen zijn;
  • aardig te zijn voor jezelf.

Effecten van deze aandachtstraining kunnen zijn

Beter kunnen concentreren (bij je aandacht blijven) / Dat dingen vanzelf goed komen (minder piekeren) / Meer rust in hoofd en lichaam te ontwikkelen / Gevoelens te leren kennen / Niet op alles meer te hoeven reageren / Vriendelijker te zijn voor zichzelf en anderen / Beter om te gaan met sombere buien en angstgevoelens en wetend dat dit er mag zijn.

Praktische zaken

Tijdsinvestering: Vijf keer een bijeenkomst van anderhalf uur (inclusief vooroverleg en na evaluatie met ouders)
Planning: In overleg maken we een geschikte planning, verdeeld over ongeveer 10 weken.


Tarieven en vergoedingen

- 5 sessies

Individuele Mindfulness training/coaching

€500,- p.p.

prijs inclusief btw. en exclusief locatie en reiskosten
en exclusief vergoeding verzekeraar


De tarieven zijn inclusief: lesmateriaal, werkboek. Tevens inclusief koffie & thee tijdens de bijeenkomsten. Exclusief de vergoeding door verzekeraars.

We starten allereerst met een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Locaties; in overleg word een geschikte locatie besproken afhankelijk van jullie woon/werkplek. De individuele mindfulness training voor kinderen bied ik aan op de volgende locaties:

  1. Groningen aan de leonard Springerlaan 35 een prachtige plek naast het stadspark
  2. Assen aan de Overcingellaan 17 een prima en fijne plek
  3. Veendam, een fijne praktijk aan huis.
  4. Bij jou thuis of op je werkplek als hier een geschikte en rustige ruimte beschikbaar is. (worden geen locatie kosten verrekend)