Individuele training mindfuleten & afvallen

Voor wie; Mindful eten

Ieder mens heeft een persoonlijke relatie met eten. Mindful eten leert jouw om je relatie met eten te onderzoeken en te verbeteren. Deze training is geschikt voor mensen die hun levensstijl willen verandering.  En tegelijkertijd bewuster willen kiezen voor een gezonder leven. Dit begint altijd met aandacht of terwijl mindfulness.

“Je hoeft niets te laten tijdens deze training “Mindful eten” alleen iets toevoegen en dat is aandacht.”

Opzet van mindful eten

De training omvat vijf sessies. De training is gedeeltelijk gebaseerd op de reguliere MBSR training maar de focus wordt gelegd op eten en eetpatronen. Bewustwording is de eerste stap tot verandering. Je leert beter te luisteren naar je lichaam, waardoor je de lichamelijke signalen (verlangen, honger en verzadiging) beter leert herkennen. Tijdens de training word je uitgenodigd hierbij stil te staan. Stel gerust je vragen.

Sessie 1 & 2 Mindful eten

Je leert tijdens deze training niet alleen meer bewustwording van wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Maar ook kijken we naar jou eetgewoontes en gaat we samen op zoek naar een gebalanceerd eetpatroon en tevens zullen we samen gaan bewegen. Al met al creëer je een nieuwe ‘way of living’ welke duurzaam en blijvend is. Je gaat een nieuw gezond patroon ontwikkelen.

Sessie 3 & 4 Mindful eten

Je leert tijdens deze training een relatie te krijgen met eten die compassievol en vriendelijk is. Inzicht krijgen in wat nu jouw patronen en gewoontes zijn als het voedsel aangaat. Bewustwording van geconditioneerd gedrag en wat het effect hiervan is op jou. Bewustwording van hoe je mind jou kan beïnvloeden en leren dat jij hierin keuzevrijheid hebt.

Sessie 5 Mindful eten

Tevens gaan we veel bewegen tijdens deze training. Niet alleen leer ik je verschillende bewegingsoefeningen maar ook zullen we tijdens twee sessies de wandelschoenen aantrekken en een uur gaan lopen in een prachtig gebied. Waarbij ook mindfulness en opmerkzaamheid een belangrijke rol speelt in het verkrijgen van inzichten en zelfreflectie.

Workshop mindful eten samen met Sarena Solari

Met meer aandacht je gerecht klaar maken en hierna met veel plezier je maaltijd opeten, daadwerkelijk zien, ruiken en proeven wat je eet maakt de maaltijd zoveel fijner!

Meer informatie over de workshop

Workshop mindful koken met Sarena Solari

Samen met je partner of vriendin naar deze workshop waarbij je niet alleen heerlijk leert koken maar ook mindfulness tools mee krijgt om met meer aandacht te eten.

Aanmelden

Effecten van deze mindfulnesstraining zijn

Mindful eten werkt!
De Universiteit van Maastricht heeft in 2012 een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd naar de effecten van de training onder een groep deelnemers aan een training mindful eten. Uit het rapport komen de volgende resultaten naar voren:

  • Vermindering van lichaamsgewicht
  • Deelnemers ervaren minder drang naar eten
  • Eten als reactie op emoties en op externe eetprikkels neemt af
  • Men denkt minder obsessief aan voeding
  • Het gevoel van controle verlies over eetgedrag vermindert
  • Zorgen over lichaamsgewicht en -vorm nemen af
Aanmelden voor training mindful eten

Je hoeft niet minder te eten, maar met aandacht!

Praktische zaken

Tijdsinvestering: vijf keer een bijeenkomst van anderhalf uur. De training is één op één waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke reflectie / inzichten en aandacht.

Planning: In overleg maken we een geschikte planning, verdeeld over ongeveer 10 á 15 weken.


Tarieven en vergoedingen

- 5 sessies

Individuele training Mindful eten & afvallen

€500,- p.p.

prijs is inclusief btw. voor zakelijk €615,-
exclusief btw, locatie en reis kosten


De tarieven zijn inclusief: lesmateriaal, werkboek, oefeningen mp3 en gebruik van matten. Tevens inclusief koffie & thee tijdens de bijeenkomsten. Exclusief de vergoeding door verzekeraars.

Locaties; de training Mindful eten en afvallen bied ik aan op de volgende locaties:

 1. Groningen aan de leonard Springerlaan 35 een prachtige plek naast het stadspark
 2. Assen aan de Overcingellaan 17 een prima en fijne plek
 3. Veendam, een fijne praktijk aan huis. (worden geen locatie kosten verrekend)
 4. Bij jou thuis of op je werkplek als hier een geschikte en rustige ruimte beschikbaar is. (worden geen locatie kosten verrekend)