Individuele mindfulness training speciaal voor leidinggevenden

Mindfulness werkt!

Topmanagers doen het. Topsporters doen het. Wetenschappers ondersteunen het. Psychiaters en psychologen bevelen het aan. Met deze individuele mindfulness leer je je mind kennen. Bovendien krijg je weer rust in je hoofd en je maakt ruimte voor je gevoel, je hart, je intuïtie of hoe je het ook wilt noemen.

Maar zonder je hoofd te verliezen. Wel met je beide benen op de grond blijven staan. Met aandacht en meer gefocust aanwezig zijn, dat is onder anderen wat deze individuele mindfulness training je zal geven.

Voordelen van een individueel mindfulness traject

Mindfulness (individuele) trainingen dragen bij aan bewezen verbetering in belangrijke processen binnen de organisatie. Met name met betrekking tot; ziekteverzuim verlaging, stressreductie, persoonlijke effectiviteit, verbeterende concentratie vermogen en focus.

aanmelden

Mindfulness heeft positieve effecten op werknemers;

 • Fysiek; Afname van Klachten zoals slaapproblemen, piekeren, vermoeidheid, gebrek aan concentratie.
 • Mentaal; 65% minder kans op een burn-out, ervaren van meer balans en tijd, effectiever omgaan met stressvolle situaties.
 • Sociaal; Ruimte voor sociale contacten, met aandacht luisteren, meer inzicht in eigenheid en het effect hiervan op de ander
 • Bewustzijn; Met meer aandacht leven in het nu, bewust van gedachtepatronen en valkuilen, betere bewustwording van eigen grenzen

"Ik heb zelf veel aan de training gehad en kan iedereen de aanbeveling doen om dit een keer in je leven tot je te nemen. Ik merk nog iedere dag dat ik profijt heb van de training en dat mijn stress niveau sindsdien nog nooit zo laag is geweest."

— N. van Tijn

Individuele Mindfulness training/coaching

Regelmatig is er behoefte aan een individuele mindfulness training. We hebben het programma van de Radboud Universiteit overgenomen gespecialiseerd voor huisartsen, managers, eenling functies. Soms is het de positie binnen het bedrijf de reden voor persoonlijke training (leidinggevende, directeur, manager, wethouder, arts). Anderzijds is er een specifiek vraagstuk waar de training op wordt toegespitst.

Tijdens deze training krijg je extra handvatten die zinvol zijn voor jou en de medewerkers. Welke jouw desondanks een volle agenda, zullen ondersteunen om meer in het moment aanwezig te kunnen zijn.

Trainingen op maat

Zoek je een training die medewerkers helpt om gezond met stress en werkdruk om te gaan? Welke hun functioneren, plezier en vitaliteit versterkt?  Wij geven Mindfulness & Compassie trainingen en coaching aan bedrijven en organisaties. Het uitgangspunt is de wetenschappelijk bewezen ‘MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)’ training én de werksituatie van de deelnemers. We passen de trainingen aan naar de behoefte en vraag van deelnemers. De trainingen zijn evidence based, no-nonsens en alles behalve zweverig te noemen.

Regelmatig zijn deelnemers verbaast dat ze op korte termijn ontspanning en helderheid van de mind kunnen ervaren.

Vier redenen voor mindfulness in organisaties en bedrijven

Steeds meer professionals zien mindfulness als een effectieve manier om stress te verminderen bij medewerkers. Maar naast stressreductie, zijn er nog meer redenen om een training mindfulness in te zetten.

1. Mindfulness als methode voor duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie

Mindfulness vermindert stress en voorkomt zo uitval. Ook helpt de mindfulness training bij herstel van overspanning en burn-out. Het versterkt bovendien het brein (de prefrontale cortex), waardoor de mentale en emotionele fitheid van de medewerker verbetert. De medewerker wordt zelfbewuster; flexibeler, veerkrachtiger en leert wat hij kan doen om goed en gezond te functioneren.

2. Mindfulness bij een organisatieverandering

Grote veranderingen in een organisatie brengen stress en onrust mee. Het is dan extra belangrijk dat medewerkers goed blijven functioneren, veerkrachtig zijn en plezier houden in hun werk. Mindfulness helpt om meer ontspannen en flexibel om te gaan met veranderende omstandigheden. Juist de eigenschappen die zo belangrijk zijn bij veranderingen worden versterkt, zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen, het makkelijker overzicht houden in complexe situaties en prioriteiten stellen.

3. Mindfulness voor management development

Mindfulness versterkt elk Management Development programma. Met mindfulness verbeter je namelijk als leidinggevende op fundamentele wijze je persoonlijke leiderschap en reflectievermogen. Mindfulness helpt bovendien om complexe situaties, ook onder druk, beter te kunnen overzien. Je komt meer in je kracht te staan en kan gezonder omgaan met grenzen. Ook train je met mindfulness om met meer aandacht te communiceren, wat de effectiviteit van gesprekken vergroot.

4. Mindfulness voor het verbeteren van de communicatie en samenwerking

Om goed samen te werken, is het belangrijk dat werknemers reflectief zijn, flexibel en goed communiceren. Mindfulness is een bewezen techniek om deze competenties te ontwikkelen. Daarbij leren medewerkers bij de training mindful luisteren: luisteren met aandacht en nieuwsgierigheid naar elkaar. In veel organisaties zitten mensen vast in hun eigen verhaal en het beeld dat zij van anderen hebben. Ze zijn zich daarvan vaak niet bewust. Met mindfulness leren ze weer echt open staan voor anderen, waardoor de samenwerking verbetert.

Mindfulness | stressreductie

Uit cijfers van de Rijksoverheid (2014) blijkt dat negatieve werkstress een veelvoorkomend probleem is voor medewerkers en daarmee ook organisaties. Uit het onderzoek kwamen onder andere de volgende resultaten naar voren:

 • 1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress/burn-out klachten. Dit betekent 1 miljoen werknemers.
 • 1 op de 3 gevallen van ziekteverzuim is gerelateerd aan werkstress
 • Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) is de nummer 1 beroepsziekte van het land
 • Steeds meer jongeren. Groep van 25-34 jaar stijgt en is momenteel de grootste groep werkstress gerelateerd
 • Langzaam verschuift het zelfs al richting basisschool leeftijden
 • Verzuimduur: gemiddeld 189 dagen

Praktische zaken

Tijdsinvestering: tien keer een bijeenkomst van anderhalf uur
Planning: In overleg maken we een geschikte planning, verdeeld over ongeveer 10 á 20 weken.


Tarieven en vergoedingen

- 10 sessies

Individuele Mindfulness training/coaching

€1230,- p.p.

Prijs inclusief; werkmap, literatuur, mp3 oefeningen & koffie en thee. Exclusief btw., locatie en reis kosten.


De tarieven zijn inclusief: lesmateriaal, werkboek, oefeningen mp3 en gebruik van matten. Tevens inclusief koffie & thee tijdens de bijeenkomsten. Exclusief de vergoeding door verzekeraars.

Locaties; MBSR voor leidinggevenden bied ik aan op de volgende plekken

 1. Groningen aan deleonard Springerlaan 35 een prachtige plek naast het stadspark
 2. Assen aan de Overcingellaan 17een prima en fijne plek.
 3. Veendam, een fijne praktijk aan huis. (worden geen locatie kosten verrekend)
 4.  Jouw eigen werk of thuis plek. (worden geen locatie kosten verrekend)