Compassie training

Veel mensen willen heel graag een gezonder leven leiden. Deze compassie training geeft meer balans tussen je lichaam, geest en hart. En uiteindelijk meer tevredenheid en geluksmomenten.

Heb je reeds de MBSR gevolgd en wil je meer verdieping op het vlak van een vriendelijker grondhouding naar jezelf en meer evenwicht ervaren in je leven? Dan is deze compassie training zeker aan te bevelen.

Prachtige training

We hebben een prachtig programma ontwikkelt van 5 sessies waarin je energie weer gaat stromen. Waarbij het gaat om balans te vinden. Opnieuw te leren voelen wat je lichaam jou te vertellen en nodig heeft.

Maar je traint ook om je gedachten niet alleen maar te volgen of te geloven. Jouw gedachten zijn geen feiten en jij bent jouw gedachten niet.

Ten slotte leer je om je hart te volgen, waarin je vooral ervaart vriendelijker & liever te zijn voor jezelf! Daaruit volgt dat je beter voor jezelf zult zorgen zodat je dit ook beter kunt doen voor de mensen om je heen.

Het leren luisteren naar de signalen van je lichaam werkt bijzonder helend en beïnvloed jou gezondheid. Bovendien leer om vriendelijker te zijn voor je lichaam maar ook om beter voor je lichaam te zorgen. Dit zijn hele mooie processen tijdens deze compassie training. Tegelijkertijd komt aan bod, wat geef ik mijn lichaam voor voedsel. En ten slotte wat geef ik mijn lichaam voor beweging.

aanmelden

Onze gewoonte

Onze gewoonte is om veel te denken en tevens om ons denken te volgen (vaak automatisch zonder dat we hier bewust van zijn). Tijdens deze training leer je dat je vriendelijk en liefdevol kunt denken over jezelf. Wat inzicht en helderheid geeft over; waarom je doet wat je doet, hoe het kan dat een ongezonde gewoonte steeds terug komt, hoe een negatieve stemming kan ontstaan, enz.

Je leert inzicht te krijgen in dit denkproces maar ook het besef ontluikt zich dat je hierin kunt kiezen. Dat je voor gezond denken kunt kiezen!

Doe je dat waar je blij van wordt?

Doe je dat waar je blij van wordt in het leven? En dan niet zozeer dat je targets en doelen hoeft te halen om blij te worden. Maar meer mag ik hierin falen en ook gewoon mens zijn. Je leert tijdens deze training om liefdevol en vriendelijk te zijn naar jezelf, ook op momenten dat het even niet goed met je gaat. Je leert vertrouwen te hebben dat het leven komt zoals het komt en dat jij hierin mag leren.
Je leert om beter te luisteren naar je hart, je intuïtie en je gevoelens.

Vragen? Neem gerust contact op

"Deze compassie training heeft mij laten inzien dat ik voor mijzelf mag kiezen zonder dat ik mij hierover schuldig voel. Ik luister beter naar wat ik belangrijk vindt en doe veel meer dingen waar ik echt van geniet!"

— J de Jonge

Wat is compassie training/ coaching

Compassie, ook wel mededogen genoemd, is het vermogen om op een vriendelijke manier aanwezig te zijn en open te staan voor pijn en lijden, zowel dat van onszelf als dat van anderen. Heel specifiek wordt er geluisterd naar jouw vraag, waar loop jij tegenaan in het leven. Door alle facetten aandacht te geven, zowel lichaam, mind en waar je hart geraakt wordt. Dit is een duurzame training omdat het je leert te kiezen vriendelijk te zijn voor jezelf ongeacht de omstandigheden!

Wat je leert en de effecten zijn van deze training

 • Je voelt de grenzen van je lichaam.
 • Je leert om meer balans te ervaren en hierdoor kun je gedachten en emoties beter observeren als ‘gebeurtenissen in de mind’.
 • Je zult meer tevredenheid en geluksmomenten ervaren.
 • Je raakt niet meer verstrikt in je gedachten
 • Je stopt met vechten tegen jezelf en je leert de dingen te accepteren zoals ze zijn.
 • Je wordt niet meer meegesleept door je emoties, en als het gebeurt is het minder heftig en sneller voorbij.
 • Je relaties worden betekenisvoller.
 • Je gaat voor jezelf durven kiezen (zonder egoïstische of asociaal te worden).

Praktische zaken

Tijdsinvestering: vijf keer een bijeenkomst van anderhalf uur
Planning: In overleg maken we een geschikte planning, verdeeld over ongeveer 10 á 15 weken.


Tarieven en vergoedingen

- 5 sessies

Individuele Mindfulness training/coaching

€500,- p.p.

prijs is inclusief btw. voor zakelijk €615,-
exclusief locatie en reis kosten.


De tarieven zijn inclusief: lesmateriaal, werkboek, oefeningen mp3 en gebruik van matten. Tevens inclusief koffie & thee tijdens de bijeenkomsten. Exclusief de vergoeding door verzekeraars.

Locaties; Compassie training bied ik aan op de volgende locaties:

 1. Groningen aan de leonard Springerlaan 35 een prachtige plek naast het stadspark
 2. Assen aan de Overcingellaan 17 een prima en fijne plek
 3. Veendam, een fijne praktijk aan huis. (worden geen locatie kosten verrekend)
 4. Bij jou thuis of op je werkplek als hier een geschikte en rustige ruimte beschikbaar is. (worden geen locatie kosten verrekend)