STAY MINDFUL TODAY Groningen & Drenthe
 

Supervisie voor mindfulnesstrainers

Wat is mindfulness-supervisie?

Mindfulness-supervisie kan worden gezien als een onderdeel van opleiding en verdere professionele ontwikkeling van mindfulnesstrainers. De professional is een MBCT-, MBSR- of MBI-trainer (in opleiding), die de intentie heeft zich te professionaliseren en te blijven ontwikkelen. 

De supervisie heeft steeds betrekking op het werk als mindfulnessprofessional, waarbij de thema’s kunnen uiteenlopen van vrij praktisch tot meer persoonlijk:

  • hoe richt ik sessie 5 in
  • hoe bepaal ik of ik iemand toelaat in de groep,
  • hoe doe ik de rozijnoefening
  • wat is mijn weerstand bij de rozijnoefening
  • wat gebeurt er in mij als iemand het niet lijkt te snappen, teveel praat, zich niet laat zien
  • wat gebeurt er in mij en in de groep wanneer ik ga twijfelen aan mezelf
  • hoe ben ik met en hoe ga ik om met mijn eigen emoties, eigen pijn, eigen geraakt zijn
  • hoe bevorder ik een veilig groepsklimaat
  • wat heeft mijn eigen beoefening te maken met wat er in de groep gebeurt
  • wat gebeurt er in mij dat het lastig maakt om embodied presence te houden wanneer iemand zich kritisch uitlaat

Het betreft een breed terrein van enerzijds kennis van het curriculum, de achterliggende principes, en het kunnen conceptualiseren van wat er gebeurt in de groep, tot het kundig omgaan met lastige interacties en uitdagende situaties, het begeleiden van groepsprocessen, tot anderzijds de eigen processen en beoefening.


De supervisie is een veilige plek om stil te staan bij de eigen ervaringen en processen, en hierop te reflecteren. Nationaal en internationaal wordt mindfulnesstrainers aanbevolen om 3 tot 5 supervisiesessies per jaar te ondergaan.Format, duur:

– individueel, 1 uur live, of 1 uur sessie online

– groep, maximaal 4 personen, 2 uur per groepssessie

Kosten:

– € 79,- per sessie

– 20% groepskorting bij groep van 3 of 4 personen


Mijn achtergrond:

Ik ben lid van de beroepsverenigingen VMBN categorie 1 trainerschap, opgeleid VVM mindfulness supervisor.

Via de Radboud Universiteit heb ik de opleiding MBSR/MBCT Mindfulness training, afgerond in 2013.

Vanaf 2001 geef ik professionals in de zorg supervisie. Ik ben als psychiatrisch verpleegkundig BIG geregistreerd en CSR erkend coach. 

Vanaf 2013 ben ik gestart met mijn bedrijf 'Stay Mindful Today' en geef jaarlijks meerder MBSR & MBCT trainingen, Individuele mindfulness training/coaching, Mindfulness voor kids, Mindfulness voor het bedrijfsleven, Stilte dagen & Retraites.

Voor verdere achtergrond informatie, ga naar ‘contact Klarien Drenth’ 

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn