Stilte retraites

Stilte retraites met meditatie, yoga & metta

Wil je er graag even tussenuit?

Omdat je hoofd overloopt? Omdat je je opjaagt en uitgeput voelt en je lichaam begint te protesteren? Omdat je altijd bezig bent met anderen en niet aan jezelf toekomt? Omdat je op een kruispunt van je leven staat en niet goed weet hoe en waar te beginnen.

of....

 

wil je jou vaardigheden als mindfulness of compassie-trainer verdiepen?

Zodat je als trainer meer rust kunt ervaren in je trainerschap. Je ervaring versterkt en verdiept door in stilte te zijn. Je innerlijke houding verandert van een innerlijke criticus naar een meer compassionele houding.

Het programma voldoet aan de VMBN randvoorwaarden en kan meetellen voor accreditatie & certificering.

Waar worden de retraites gegeven

Klooster  te Denekamp

Op deze prachtige en rustgevende plek worden de retraites aangeboden.

Thema van de 5 daagse retraite

Thema; Er bestaat niets buiten het Nu

Tijdens deze retraite ga je op reis naar het beleven van het diepere ‘NU’. Je kunt optimaal de tijd benutten om bewustzijn te bekrachtigen en te verankeren in jouw leven. Naar aanleiding van het gedachtengoed van Eckhart Tolle (de ontwaakte van de 20ste eeuw) naast de dharma (de leer van Boeddha), zal deze retraite begeleid worden. Met als extraatje elke dag een moment van zang & klank om diepere verbinding te maken met je kern (je hoeft niet goed te kunnen zingen en je hoeft niet mee te doen).

Aanmelden 5 daagse retraite

Thema weekend retraite

Thema; Dieper aanvaarden en voelen van het Nu

Het is steeds meer duidelijk dat leven in het Nu, het leven lichter en krachtiger maakt. Leven waarvoor het bedoelt is, wat betekent al je zintuigen gebruiken, de levensenergie voelen stromen en mogen zijn daar waar je nu bent. Het maakt het leven duurzamer en intenser. Deze retraite dieper aanvaarden en voelen middels meditatie, yoga, metta en lezingen n.a.v. het gedachtengoed van Eckhart Tolle naast de Dhamma (leer van de Boeddha).

Aanmelden weekend retraite

7 t/m 11 augustus 2023

5 daagse stilte retraite

Zie agenda 5 daagse retraite

8 t/m 10 december 2023

Weekend stilte retraite

Zie agenda weekend retraite

Begeleid door;

Klarien Drenth

Klarien (1975, woont in Groningen) beoefend vipassana sinds 1998 en geeft retraites vanaf 2020.

Onze mind leren kennen

Het besef dat gedachten geen feiten zijn en dat wij onze gedachten niet zijn, is prachtig! Door dit besef kun je er voor kiezen niet altijd mee te gaan met je denken maar terug te gaan naar het nu, daar waar alles zich bevindt!

Inhoud

Het ontmoeten van de stilte in jezelf door; meditatie, yoga, lezingen, stiltewandelingen, zang.

Annette Riemersma

Zang word begeleid door Annette. Het ervaren dat klanken heel verdiepend en verstillend kunnen werken.

Neem gerust contact op...

Heb je vragen of neem gerust contact op

Heb het goed, wat je ook doet!

Hartelijke groet, Klarien

De stilte horen om je heen en in jezelf!

Meer één zijn met de natuur en meer één zijn met je eigen kern & wijsheid. Door verstilling ontdekken wat jouw echt voldoening geeft in plaats van dat je alleen maar aan het hollen en bezig bent?

Dan is een week of weekend stilte retraites misschien wel wat voor jou. Deze retraites worden  georganiseerd op een prachtige en natuurrijke plek in het klooster Denekamp te Franciscushuis.

Zie Agenda

Een weekend of week lang geen enkele beslissing nemen

Niets zal je doen denken aan je verplichtingen en verantwoordelijkheden thuis.

Samen met de dagelijkse yoga oefeningen, stilte & metta meditatie,  én duurzame en vegetarische maaltijden, zijn dit de beste ingrediënten om alle mentale en fysieke ballast van je af te laten glijden en weer te weten wat voor jou belangrijk is in het leven.

Je krijgt waardevolle inzichten en praktische handvatten waarmee je eenmaal thuis die dingen kunt gaat doen die jou blij maken.

Een stilte retraite is een levensveranderende ervaring!

Wees welkom met al je vragen…

Vragen, neem gerust contact op

Praktische zaken

Wat inbegrepen is:

Compleet verzorgt ontbijt, lunch en heerlijk diner (vegetarisch diner). Onbeperkt thee & koffie. Een programma van meditatie, yoga, lezingen en metta maar tegelijkertijd veel vrijheid om te kiezen voor je eigen programma.

Keuze uit een één persoons of twee persoons kamer met eigen douche & toilet op je kamer. De bedden zijn opgemaakt en er liggen handdoeken voor je klaar. Naar behoefte gebruik maken van een gesprek over je ervaring en inzichten.

Voel je vrij om contact op te nemen voor vragen of onduidelijkheden.


Tarieven en vergoedingen

Kosten Stilte retraites exclusief Dana

In 2023

  • Een 5 daagse retraite €489,- /  €539,-
  • Een weekend retraite. € 285,- / €305,-
  • Voor data zie agenda