STAY MINDFUL TODAY Groningen & Drenthe
 

Mindfulness trainingen speciaal voor leidinggevenden

 Mindfulness werkt!

Topmanagers doen het. Topsporters doen het. Wetenschappers ondersteunen het. Psychiaters en psychologen bevelen het aan. Wij zien het dagelijks in onze praktijk en het heeft ons leven compleet veranderd. Met mindfulness leer je je mind kennen. Je krijgt weer rust in je hoofd en je maakt ruimte voor je gevoel, je hart, je intuïtie of hoe je het ook wilt noemen. Maar zonder je hoofd te verliezen. Want je moet wel met beide benen op de grond blijven staan. Het met 'aandacht aanwezig blijven', de vaardigheden die we nu zo hard nodig hebben zodat je gezond en gelukkig kunt leven, zonder (teveel) stress.

Direct aanmelden voor een MBSR training voor leiddingevenden
 

Voordelen van Mindfulness binnen het bedrijf; 

Mindfulness trainingen dragen bij aan bewezen verbetering in belangrijke processen binnen de organisatie. Met name met betrekking tot; ziekteverzuim verlaging, stressreductie, persoonlijke effectiviteit, verbeterende concentratie vermogen en focus. 


Mindfulness heeft positieve effecten op werknemers; 

 • Fysiek; Afname van Klachten zoals slaapproblemen, piekeren, vermoeidheid, gebrek aan concentratie.
 • Mentaal; 65% minder kans op een burn-out, ervaren van meer balans en tijd, effectiever omgaan met stressvolle situaties.
 • Sociaal; Ruimte voor sociale contacten, met aandacht luisteren, meer inzicht in eigenheid en het effect hiervan op de ander
 • Bewustzijn; Met meer aandacht leven in het nu, bewust van gedachtepatronen en valkuilen, betere bewustwording van eigen grenzen
"Ik heb zelf veel aan de training gehad en kan iedereen de aanbeveling doen om dit een keer in je leven tot je te nemen. Ik merk nog iedere dag dat ik profijt heb van de training en dat mijn stress niveau sindsdien nog nooit zo laag is geweest." - N. van Tijn -


Individuele Mindfulness training/coachingRegelmatig is er behoefte aan individuele training/coaching. We hebben het programma van de Radboud Universiteit overgenomen gespecialiseerd voor huisartsen, managers, éénling functies. In sommige gevallen is de positie binnen het bedrijf de reden voor persoonlijke training (leidinggevende, directeur, manager, wethouder, arts) in andere gevallen is er een specifiek vraagstuk waar de training op wordt toegespitst. Tijdens deze training krijg je extra handvatten die zinvol zijn op de werkvloer voor jou en de medewerkers. Welke jou ondersteunen om ook daar waar het druk is en je een volle agenda hebt, meer in het moment te kunnen leren zijn. 


Trainingen op maat

Zoek je een training die medewerkers helpt om gezond met stress en werkdruk om te gaan? Welke hun functioneren, plezier en vitaliteit versterkt? 

Wij geven Mindfulness & Compassie trainingen en coaching aan bedrijven en organisaties. Het uitgangspunt is de wetenschappelijk bewezen ‘Mindfulness Based Stress Reduction’ training én de werksituatie van de deelnemers. We passen de trainingen aan naar de behoefte en vraag van deelnemers.

De trainingen zijn evidence based, no-nonsens en alles behalve zweverig te noemen. Regelmatig zijn deelnemers verbaast dat ze op korte termijn ontspanning en helderheid van de mind kunnen ervaren. Het is niet als vliegen en zweven als een vogel, maar juist met je beide benen op de grond. 

Persoonlijk advies, ik wil graag al jou vragen beantwoorden 

Meer weten over mindfulness voor leidinggevenden of over mindfulness op de werkvloer? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Ik zal je persoonlijk adviseren! 

 Maar je kunt ook gewoon appen

Of bellen; 0624739034

Of mailen

Direct mailen

Vier redenen voor mindfulness in organisaties en bedrijven 

Steeds meer professionals zien mindfulness als een effectieve manier om stress te verminderen bij medewerkers. Maar naast stressreductie, zijn er nog meer redenen om een training mindfulness in te zetten.1. Mindfulness als methode voor duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie 
Mindfulness vermindert stress en voorkomt zo uitval. Ook helpt de mindfulness training bij herstel van overspanning en burn-out. Het versterkt bovendien het brein (de prefrontale cortex), waardoor de mentale en emotionele fitheid van de medewerker verbetert. De medewerker wordt zelfbewuster; flexibeler, veerkrachtiger en leert wat hij kan doen om goed en gezond te functioneren.2. Mindfulness bij een organisatieverandering
Grote veranderingen in een organisatie brengen stress en onrust mee. Het is dan extra belangrijk dat medewerkers goed blijven functioneren, veerkrachtig zijn en plezier houden in hun werk. Mindfulness helpt om meer ontspannen en flexibel om te gaan met veranderende omstandigheden. Juist de eigenschappen die zo belangrijk zijn bij veranderingen worden versterkt, zoals creativiteit, probleemoplossend vermogen, het makkelijker overzicht houden in complexe situaties en prioriteiten stellen.


3. Mindfulness voor management development
Mindfulness versterkt elk Management Development programma. Met mindfulness verbeter je namelijk als leidinggevende op fundamentele wijze je persoonlijke leiderschap en reflectievermogen. Mindfulness helpt bovendien om complexe situaties, ook onder druk, beter te kunnen overzien. Je komt meer in je kracht te staan en kan gezonder omgaan met grenzen. Ook train je met mindfulness om met meer aandacht te communiceren, wat de effectiviteit van gesprekken vergroot.


4. Mindfulness voor het verbeteren van de communicatie en samenwerking
Om goed samen te werken, is het belangrijk dat werknemers reflectief zijn, flexibel en goed communiceren. Mindfulness is een bewezen techniek om deze competenties te ontwikkelen. Daarbij leren medewerkers bij de training mindful luisteren: luisteren met aandacht en nieuwsgierigheid naar elkaar. In veel organisaties zitten mensen vast in hun eigen verhaal en het beeld dat zij van anderen hebben. Ze zijn zich daarvan vaak niet bewust. Met mindfulness leren ze weer echt open staan voor anderen, waardoor de samenwerking verbetert.
Mindfulness | stressreductie


Uit cijfers van de Rijksoverheid (2014) blijkt dat negatieve werkstress een veelvoorkomend probleem is voor medewerkers en daarmee ook organisaties. Uit het onderzoek kwamen onder andere de volgende resultaten naar voren:

 • 1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress/burn-out klachten. Dit betekent 1 miljoen werknemers.
 • 1 op de 3 gevallen van ziekteverzuim is gerelateerd aan werkstress
 • Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) is de nummer 1 beroepsziekte van het land
 • Steeds meer jongeren. Groep van 25-34 jaar stijgt en is momenteel de grootste groep werkstress gerelateerd
 • Langzaam verschuift het zelfs al richting basisschool leeftijden
 • Verzuimduur: gemiddeld 189 dagen 


Praktische Zaken

Tijdsinvestering: tien keer een bijeenkomst van anderhalf uur

Planning: In overleg maken we een  geschikte planning, verdeeld over ongeveer 10 á 20 weken.

Tarieven en vergoedingen

 • MBSR voor Leidinggevenden: 1230,- euro (excl. btw) (10 sessies) 

De tarieven zijn inclusief: lesmateriaal, werkboek, oefeningen mp3 en gebruik van matten. Tevens inclusief koffie & thee tijdens de bijeenkomsten.

Exclusief de vergoeding door verzekeraars, btw & reis en locatie kosten.

Locaties; MBSR voor leidinggevenden bied ik aan op de volgende plekken

 1. Groningen aan de leonard Springerlaan 35 een prachtige plek naast het stadspark
 2. Assen aan de Overcingellaan 17  een prima en fijne plek.
 3. Veendam, een fijne praktijk aan huis. (worden geen locatie kosten verrekend)
 4. Of bij jou thuis of op je werkplek als hier een geschikte en rustige ruimte beschikbaar is. (worden geen locatie kosten verrekend)Terug naar begin
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn